• +359 98 892 8525
  • team@communityfab.com
  • Sofia, Bulgaria
Лятна академия юни-юли 2023

Лятна академия юни-юли 2023

Лятна академия за бъдещи седмокласници

Лятна академия за бъдещи седмокласници. Дай летящ старт на следващата учебна година с подготовка за НВО (български език и математика), кариерно ориентиране за избор на гимназия и разговорен английски език. 

Продължителност: 26.06 (понеделник) – 14.07 (петък)
Всеки делничен ден от 9:00 до 12:30. 

Формат

– В учебния център в град София на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ №169 (до парк „Заимов“ и метростанция Театрална).

Онлайн формат през услугите на Google.  

Какво предлагаме?

Проектът “Моята бъдеща кариера“ поставя бъдещите седмокласници в ролева симулация, където ще могат да заемат различни роли като управител, маркетинг специалист, финансов директор, докато развиват комуникационни и презентационни умения.

Проектът започва с опознаването на дадена общност, генериране на идеи за бизнес, създаване на продукт, маркетинг, представяне на проект пред аудитория. Програмата съчетава основите на предприемачеството, общностното развитие, както и различни методи за проучване и анализ на информация.

Ниво на английски език – базово, като повечето от термините ще се изучават в клас. Фокусът е върху устно общуване и създаване на кратки описания.

15 учебни часа по математика: 
 – преговор на основните свойства на степени и основни задачи (2 часа)
 – упражнение на основните формули за повърхнини и обеми на тела (2 часа)
 – действия с рационални числа – упражнение (2 часа)
– пропорции и уравнения, упражнение на тяхното приложение в текстови задачи (3 часа)
– 2х 3 часа – входен и изходен тест във формата на НВО за 7 клас.
– Входен тест за установяване на пропуски и изходен за измерване на постиженията.

Фокусът по български език ще е върху разбирането на термините в основните сфери на езикознанието, изучавани в пети и шести клас: граматика, морфология и синтаксис. Ще провокираме уменията си да развиваме интуиция за практическо приложение на езиковите правила.

По литература ще дискутираме основни понятия (жанр, сюжет, композиция), които да улеснят анализа на художествения текст. Ще подълбаем в идеите, посланията и стремежите на авторите.

  • Достъп до една индивидуална консултация за кариерно ориентиране – набелязване на силните страни на ученика, разглеждане на възможностите за кандидатстване спрямо неговите интереси и таланти.
  • Срещи с представители от бизнеса, които да разкажат за своите поприща и за нужните умения, които изискват професиите им.
  • Интегриране на подбрани настолни игри в програмите, които целят да развият различни умения като преговаряне, сътрудничество, приоритизиране на задачи и други.

Обучители

Вероника Маргаритова
Пламен Маргаритов

Вероника и Пламен Маргаритови са основатели на проекта „Community Fabric“, който изгражда общности, като свързва образование с бизнес. 

Вече със своя шестгодишен опит като преподаватели Пламен и Вероника акцентират върху проектно-базираното обучение, игровизацията на учебния материал, и развитието на редица умения посредством учебните програми. 

Сред успешните им практики се нареждат модулите „Политическа комуникация и преговори“ към Университета на Кобе, „Учебна компания“ на JA Bulgaria, както и редица проекти по европейска програма „Еразъм“. 

Радостина Николова

Радостина Николова е преподавател по математика от 5-и до 12-и клас в Uwekind и член на „Менса България“ от 2017. Автор е на DoMath – метод за преодоляване на предизвикателствата чрез умни импровизации, случване чрез осмисляне. 

В над 10-годишната си педагогическа практика Радостина развива умения и мотивация при деца от различни възрасти – в класната стая и във формат на образователни курсове и уроци. Силата ѝ е в това да запалва огънчето и любовта към математиката.

Лалка Георгиева

Преподавател по български език и литература в Uwekind, докторант по български език в ЮЗУ „Неофит Рилски“, сертифициран коуч от 2018 г. Работата ѝ като учител е нейна професия, но също призвание и хоби. 

Повече от 7 години предизвиква учениците си да мислят критично, да изразяват свободно позицията си и да я аргументират. Мотивира ги да изследват родния си език, да говорят и пишат с повече осъзнатост и внимание към детайлите.

Още за академията

Влизането в гимназия е важна стъпка в живота на всеки ученик. Изборът на училище след седми клас е определящ за по-нататъшната кариера и развитие на младия човек. 

Не е задължително обаче този период да е стресиращ. Бъдещият гимназист (с подкрепата на своето семейство и учители) трябва да има пространството да осмисли своите мечти и приоритети, своите силни страни и недостатъци, своя характер, както и до каква степен е подготвен за своето бъдещо пътешествие в средното образование. 

Ние от Community Fabric (Общностна Тъкан) вярваме, че благоденстващите общности са изградени от хора, които следват своето призвание. В тази връзка организираме първото издание на “Лятна академия за бъдещи седмокласници”. Целта на обучението е както да положи основите на знанията, необходими за НВО по двата основни предмета – български език и литература и математика, така и децата да се запознаят със света на професиите посредством занятията по кариерно ориентиране и нашите гост-лектори от практиката. В допълнение седмицата по английски език (26.06 – 30.06) ще даде възможност на завършилите шестокласници да участват в проекта “Моята бъдеща кариера”, където ще могат да заемат различни роли като управител, маркетинг специалист, финансов директор, докато развиват комуникационни и презентационни умения.

Още не сте сигурни? Заповядайте на нашия уебинар на 21.06 (сряда) от 17:30 часа, където ще се запознаете с нашите курсове и методика и ще участвате в игра с награди.

Карта на локация